“Laat banken ook de broekriem maar aanhalen”

Hoe groot moet een ramp zijn om groot te heten? Hoeveel slachtoffers mogen er vallen voordat leed groot genoeg is om in actie te komen?

Door Joop van der Wal

Het zijn zo wat vragen die door mijn hoofd schieten als er weer een serie getallen door het beeld schieten tijdens het Corona-Journaal. Het mag al een paar weken van mij geen NOS-Journaal meer heten sinds de ellende in de wereld naar de laatste twee minuten vóór de weersverwachting is verbannen.

Gebeurt er nou echt niks meer, staan de gewapende conflicten werkelijk allemaal stil? Lijkt me sterk, maar de gezondheid van de kwetsbare medemens is op dit moment even belangrijker dan alles. En als er al iets is dat zijn knokige vingertjes tussen dat gezondheidsnieuws kan krijgen dan is dat het spook van de falende economie. Die zorgt voor angst, angst die van mij best GROOT mag heten. “Het wordt een grote ramp als het allemaal nog veel langer duurt met die corona” papagaaien de ‘deskundigen’ elkaar na. Allerlei bedrijvigheid klopt aan bij de overheid voordat de deur definitief op slot gaat, al dan niet na een faillissement.

De beste oplossing lijkt mij dat alle banken die geld hebben uitstaan bij ondernemers tot volgend jaar mei geen rente en aflossing vorderen. Gewoon de looptijd verlengen met een (gratis) jaar. Als iedereen de broekriem moet aanhalen, dan ook de bankiers. Beter dan een overheid die mijn belastinggeld investeert waar volgens mij een andere oplossing eenvoudiger is.

 

Het bericht “Laat banken ook de broekriem maar aanhalen” verscheen eerst op Opinie in Salland.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...