De NOS heeft de uitzendrechten van de EK- en WK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal voor de komende 4 jaar bemachtigd.

Kwalificatieduels Oranje naar NOS voor meer dan 15 miljoen

Dat betekent dat alle duels op weg naar de eindronde van het EK 2016 en de eindronde van het WK 2018 rechtstreeks te zien zijn bij deze publieke omroep, zowel op televisie als op internet. De NOS had de uitzendrechten voor de eindrondes van het EK 2016 en het WK 2018 al in bezit.

De digitale sportzender Sport1 heeft de uitzendrechten verworven van alle kwalificatieduels voor het EK 2016 en het WK 2018. Het tv-station zal de wedstrijden van Oranje in samenvatting vertonen. Sport1 zal vooral de wedstrijden van grote voetballanden als Spanje, Duitsland, Engeland en Italië live uitzenden.

Maarten de Vries, woordvoerder van SBS 6, meldt dat het bedrag dat NOS betaalt voor de rechten van de EK en WK-kwalificatiewedstrijden boven de 15 miljoen ligt. De voorlichter reageert daarmee op De Telegraaf van vrijdag 13 december, waarin dat bedrag werd genoemd. Volgens bronnen bij De Telegraaf ligt het betaalde bedrag dus rond de 15 miljoen euro.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...