Het programma voor de gratis toegankelijke 1e Pinksterdag van Ribs & Blues staat bijna compleet in de steigers . Naast de Australische rootsrockers The Delta Riggs en de sensationele afsluiter Jools Holland , met als gasten Melanie C. en Marc Almond, kunnen weer  8 namen worden bevestigd.


Nieuwe namen voor de 1e Pinksterdag op Ribs & Blues

Uit Engeland komt bluestalent Jo Harman met band. Vaak vergeleken als rauwere versie van Joss Stone. Uit  Amerika komt Kevn Kinney met zijn Drivin N Cryin laten horen dat  er een tweede jeugd bestaat voor topmuzikanten. De Deense bluesmuzikant Thorbjørn Risager scoort met wervelende optredens en staat naast Ribs & Blues ook in de line up van Bospop !

De Belgische formatie The BluesBones  speelt blues met passie en is ook te gast op de Pre-Party van Ribs & Blues die a.s. zondag zal plaatsvinden.

Dat uitstekende roots & blues ook in eigen land  ruimschoots voorhanden is zal niemand verbazen  en dat resulteert in een aantal mooie namen waaronder : King of The World , in 2013 een van de verrassingen op Ribs & Blues en wegens succes geprolongeerd.

De jonge vijfmans formatie Texas Radio komt uit het kunstzinnige stadje Diepenheim en timmert flink aan de weg met venijnige bluesrock.

Een aangename mix van blues, funk en soul komt van gitaardocent John F. Klaver en band . Doorgewinterde bluesfans en jong festivalpubliek zijn het eens over Sugar Boy & The Sinners : de band is er in geslaagd de blues met overtuiging terug te brengen naar de massa door energieke liveshows op alle podia. Acht bands staan maandag 9 juni op de podia van het festival in het centrum van Raalte. Ribs & Blues 2014 begint op zaterdag 7 juni met optredens van De Dijk, Kensington en Vanderberg’s Moonkings. De kaartverkoop hiervoor is in volle gang.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...