Koninklijke onderscheiding voor Jan Satink uit Heino

Burgemeester Martijn Dadema heeft op zaterdag 20 januari, tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van de Stichting Ouderenwerk Heino (SOH) een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de orde van Oranje Nassau) uitgereikt aan de heer Jan Satink.

De heer Satink is al vele jaren actief als vrijwilliger in Heino. In de jaren zestig begon hij als vrijwilliger bij de voetbalvereniging in Heino, de afgelopen tien jaar heeft hij zich vooral ingezet voor het vervoer van ouderen en gehandicapten uit Heino. Bovendien is hij sinds 1997, samen met zijn vrouw, actief als mantelzorger voor emeritus pastoor de heer Mijnhout. In verband met zijn zeer intensieve inzet voor de Stichting Ouderwerk Heino heeft het bestuur van de stichting het initiatief genomen om de heer Satink voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding. De heer Satink is behulpzaam, sociaal, hardwerkend, dienstbaar en een handige vrijwilliger die zich al vele jaren belangeloos inzet voor anderen en voor de samenleving van Heino.

Stichting Ouderenwerk Heino bestaat uit verschillende onderdelen. Binnen de vervoerstak is Jan Satink de spil. Hij begon als vrijwillig chauffeur op de bus voor het vervoer van ouderen en minder-validen en voor de rolstoelauto van de stichting. Vervolgens werd hij planner en sinds 2012 is hij coördinerend planner. Hij is medeverantwoordelijk voor het afsluiten van contracten met de organisaties waarvoor SOH cliënten vervoert. Ook is hij betrokken bij de aankoop van voertuigen, eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers in het geval er problemen zijn met het vervoer van cliënten of de voertuigen.

Als actief lid van de voetbalvereniging in Heino was de heer Satink vele jaren bestuurslid. Dat combineerde hij met vele andere functies. Ook ontwikkelde hij nieuwe initiatieven zoals het realiseren van het eerste meidenteam bij de vereniging en vervolgens een prominentere plaats voor het damesvoetbal binnen de vereniging, animator/coördinator/ organisator voor het Recreanten Zaalvoetbal Heino en was hij promotor van schoolvoetbal in Heino. Hij is zeker 30 jaar actief geweest bij de voetbalvereniging in Heino.

Voor de emeritus pastoor doet hij klusjes in huis en de tuin. Ook zorgt hij voor zijn vervoer. Samen met zijn vrouw zorgt hij dat de heer Mijnhout zelfstandig kan blijven wonen.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...