De gemeente Utrecht heeft documenten vernietigd die een rol hadden kunnen spelen in de kwestie rond het weggepeste homostel.


Landelijk – Utrecht stopt stukken homokwestie in doofpot

Dat blijkt uit documenten die het Algemeen Dagblad met een WOB verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) heeft opgevraagd. Raadsleden van drie oppositiepartijen eisen uitleg van burgemeester Wolfsen. Als die onbevredigend is, wordt er een motie van wantrouwen ingediend. De burgemeester heeft echter zo veel moeite vragen over de kwestie te beantwoorden, dat hij de gemeenteraad heeft moeten vragen hem nog wat uren te geven voor beantwoording.

De raadsleden van SP, VVD en Leefbaar Utrecht willen weten of Wolfsen informatie voor de raad heeft achtergehouden. Ze willen ook weten of er in strijd met de wet is gehandeld. Vanavond is er een raadsvergadering over de zaak van het homostel. Vorige week bood Wolfsen ook al uitgebreid excuses aan voor alles wat er is misgegaan. Toch lijkt het erop dat de coalitiepartijen Groen Links en D66 weer water bij de wijn gaan doen en de excuses van PvdA burgemeester Wolfsen weer accepteren.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...