Koffie voor de Voedselbank Raalte e.o.

Koffiebrander Douwe Egberts heeft 4291 pakken DE-koffie afgeleverd bij Voedselbank Raalte eo. De omvangrijke levering was het resultaat van de Douwe Egberts-waardepuntenactie van Lionsclub Raalte in samenwerking met de Voedselbank en onder andere supermarkten in Raalte en de buurtdorpen.

Rond de jaarwisseling stonden in de winkels bussen waarin iedereen zijn of haar (opgespaarde) DE-punten kon werpen. De leden van de Lionsclub Raalte hebben vervolgens half januari inhoud van de bussen opgehaald en de punten geteld.
In totaal werden 1.935.000 waardepunten ingezameld en samen met de opbrengst van soortgelijke acties van andere Lionsclubs bij Douwe Egberts ingeleverd. De koffiebrander verhoogde oogst van 63 miljoen punten nog eens met een flinke bonus. Voor de Voedselbank Raalte e.o. betekende dat eindelijk ruim 4000 pakken koffie.

Zeldzaam product
Coördinator Roel Kamping van de Lionsclub is tevreden met de opbrengst. “Iedereen drinkt graag een kopje koffie, ook de mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Ik heb begrepen dat koffie een zeldzaam product is voor de Voedselbanken”, aldus Kamping.
“Omdat het een lange houdbaarheidsdatum heeft, wordt het vrijwel nooit aan de Voedselbanken aangeboden. Met deze actie heeft ieder gezin dat aangewezen is op Voedselbank de komende periode een pak koffie in het pakket zitten. Dat is natuurlijk fantastisch.”

Klein gebaar
Ook voorzitter Frans Rouwenhoff van Voedselbank Raalte eo is blij met deze donatie, in omvang de grootste van deze landelijke actie. “Niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.”

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...