Kerst in Olst met Anton Pieck sfeer

Voor wie de drukte van het populaire Charles Dickens Festijn in Deventer wil vermijden, biedt het sfeervolle dorp Olst een kleinschalig en gemoedelijk alternatief. Dit weekend transformeert Olst zich in Anton Piecksferen, als eerbetoon aan de gedetailleerde prenten van de beroemde kunstschilder.

Straattheater en beleving van oude tijden
Op zaterdag 9 december gaat Olst wel 100 jaar terug in de tijd. Vanaf 16:00 uur komt het dorp tot leven met straattheater, oude ambachten, muziek en kraampjes vol kerstartikelen en lekkernijen. Lokale winkeliers hullen zich in kledij uit die tijd, waardoor bezoekers het verschil tussen arm en rijk kunnen ervaren. Het straattheater, uitgevoerd door 30 kinderen en figuranten, brengt de Anton Pieck-sfeer tot leven met oog voor elk detail.

Overzichtelijk en gemoedelijk
Het evenement, georganiseerd door Stichting Theater aan de IJssel in samenwerking met Natuurlijk Olst, is gratis toegankelijk. Martha Beeker, sociaal ondernemer uit Olst, kijkt er naar uit. “Je gaat het verschil van vroeger tussen arm en rijk goed zien. De rijken waren kleurrijk gekleed in mooie stoffen, de armen liepen in lompen. Aan ieder detail is gedacht en aankleding met oude ambachten zoals spinnen en knopenleggen. Ook kun je poffertjes en kniepertjes eten. Op de Grote Markt vindt onder andere het straattheater plaats, dus je staat er zelf als bezoeker middenin,” legt Martha uit.

Samenwerking voor een goede kerstsfeer
Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Theater aan de IJssel in samenwerking met Natuurlijk Olst en is gratis toegankelijk. Het evenement vormt een geduchte concurrent voor het grootschaliger Charles Dickens Festijn in Deventer. “Maar velen houden van nostalgie en kerstsfeer, het is alleen maar een pluspunt dat er zoveel wordt aangeboden in regio, benadrukt Martha. Olst kan zeker rekenen op veel belangstelling komend weekend.

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...