Klopjacht naar plofkrakers in Deventer: explosief in auto onschadelijk gemaakt

De politie heeft een iemand aangehouden die wordt verdacht van het plegen van een plofkraak, meerdere daders zijn nog op de vlucht. De verdachte werd opgepakt bij een Deventer appartementencomplex na een achtervolging die in Duitsland begon. In een auto vlak bij het complex is een explosief gevonden, dat inmiddels onschadelijk is gemaakt.

De plofkraak was afgelopen nacht in Nordhorn, vlak over de grens bij Denekamp. De verwoesting van de plofkraak is enorm; in een straal van zo’n honderd meter rondom het huisje zijn gebouwen en auto’s beschadigd geraakt.

Volgens de politie hadden de explosieven in de auto in Deventer net zo’n ravage kunnen aanrichtingen.

De plofkraak was rond 2.30 uur. De Nederlandse politie kreeg een melding van Duitse collega’s dat een vluchtauto, een BMW met Duitse platen, onderweg was naar Nederland over de A1.

Een gigantische ravage na de plofkraak, auto's tot 100 meter verderop liepen schade op
Een gigantische ravage na de plofkraak, auto’s tot 100 meter verderop liepen schade op© News United / Dennis Bakker

Zoekactie in stad

Voorbij Deventer werd de auto niet meer gezien door agenten die langs de snelweg postten, waardoor het vermoeden bestond dat de auto er bij Deventer af was gegaan. De politie kamde de stad met meerdere auto’s uit en ontdekten de auto uiteindelijk in de Verlengde Kazernestraat.

Een tiental agenten zette de omgeving af, terwijl ook een politiehelikopter meehielp met zoeken. Uiteindelijk is er rond vier uur iemand aangehouden.

De EOD is vanochtend druk met het pakketje dat in de auto is gevonden. Het is vooralsnog niet bekend of de plofkraak in Duitsland ook is geslaagd.

Klopjacht naar plofkrakers eindigt in Deventer: woningen ontruimd
Klopjacht naar plofkrakers eindigt in Deventer: woningen ontruimd© News United / Rens Hulman

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...