Foto-Luciano-de-Graa

Schuur in vlammen op in Terwolde: rookwolken te zien vanuit Deventer

Bij een brand aan de Vollehandsweg in het buitengebied van Terwolde, is vannacht een schuur in vlammen opgegaan. De rookwolken waren te zien vanuit Deventer.

Even voor middernacht ontdekten de bewoners dat er brand was uitgebroken in de schuur. De exacte oorzaak kon de brandweer nog niet noemen, maar het vermoeden is dat een zitmaaier ermee te maken heeft, omdat die kort daarvoor nog was gebruikt. In de schuur stond verder nog een kleine trekker, wat jerrycans met brandstof en er lag veel hooi opgeslagen.

Omdat vlakbij de schuur een woning met rieten dak staat, schaalde de brandweer groot op om overslag te voorkomen. De korpsen uit Terwolde, Deventer, Twello en Epe werden opgeroepen om te assisteren. Na ongeveer drie kwartier kon de brandweer het sein brandmeester geven.

Nablussen

Het nablussen heeft nog lange tijd geduurd vanwege de grote hoeveelheid hooi die moest worden nageblust. Hiervoor is een kraan ter plaatse geweest, die de restanten van de schuur en het hooi uit elkaar heeft getrokken. Er raakte niemand gewond. De rookwolken waren goed te zien vanuit de Deventer wijk De Zandweerd, die er aan de andere zijde van de IJssel tegenover ligt.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...