Kleur de Waag en het Stadhuis in donkere dagen met ‘Kleur de Hanze’

In de bijna laatste 9 dagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. De binnenstad van Deventer wordt dan in het licht gezet door middel van levensgrote projecties. Liefhebbers worden opgeroepen uiterlijk 12 november hun creatie in te zenden. In de kerstvakantie wordt het winnende meesterwerk geprojecteerd op de gevels van het stadhuis en De Waag.

Hoe werkt het?
In Deventer worden De Waag en het oude stadhuis van Deventer omgezet in een kleurplaat, die iedereen kan inkleuren en uploaden. Via de website ‘Kleur de Hanze’ kunnen liefhebbers een tekening downloaden van een Hanzepand naar keuze. De kleurplaten kunnen worden ingekleurd op meerdere manieren, digitaal of op papier. Deelname is gratis en uiterlijk 12 november moeten deze weer ingeleverd worden via dezelfde website.

Carolien Nederlof, programmamanager Hanzesteden Marketing popelt al om het resultaat te zien. “Hoe mooi is het om je eigen kleurplaat geprojecteerd te zien! Hoe kleurrijker en creatiever je bent, hoe beter straks te zien is. Door middel van alle activiteiten rondom het Hanzejaar willen we de bezoekers en bewoners even weer opnieuw laten zien hoe het er vroeger aan toe ging. Hanzesteden zijn niet alleen van vroeger maar ook zeker van nu,” aldus Carolien.

Om de resultaten te zien is een bezoekje aan ook aan de overige 8 Hanzesteden, te weten Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zwolle en Zutphen, tijdens de kerstvakantie extra de moeite waard. Het Hanzejaar wordt op deze manier creatief, kleurrijk en sprankelend afgesloten.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...