De Sallandse wandelvierdaagse, toegankelijk voor iedereen

De Sallandse wandelvierdaagse kennen we in onze streek als hét wandelevenement waar we als Sallanders trots op zijn. Omdat de organisatie het mooie evenement voor iedereen toegankelijk wil maken en hiernaar gevraagd is door rolstoelgebruikers, is er dit jaar een route uitgestippeld voor mensen die minder ver kunnen wandelen en of gebruik maken van een rolstoel of handbike. Ook worden ze door middel van busvervoer geholpen om de route verkort af te leggen.

Voor iedereen
De organisatie van de Sallandse Wandelvierdaagse gaan samen met rolstoelgebruikers en de organisatie van de Raalte Wandel Challenge bekijken of dit succesvol blijkt dit jaar. Daarna willen ze dit in 2024 structureel opnemen in het programma van het wandelevenement. Jurgen Bruggeman, voorzitter van de Sallandse Wandelvierdaagse: “Via deze weg kunnen er nog meer mensen deelnemen. De organisatie wil stimuleren dat (rolstoel) wandelen een laagdrempelige en gezonde beweegactiviteit is dat door iedereen goed beoefend kan worden.”

Sallandse Wandel Challenge
Tom Bloo van Sportbedrijf Raalte is sinds mei al aan het trainen met twee groepen die graag mee willen doen met de wandelvierdaagse maar een minder lange afstand aankunnen. In totaal wordt er 26 weken getraind, op dinsdag en donderdag. De deelnemers hebben bijvoorbeeld een fysieke beperking zoals een handaangedreven rolstoel handbike. Een chronische ziekte zoals COPD, hart- of vaatziekte kan ook de reden zijn waardoor wandelen meer een uitdaging is. Toch is het goed om te bewegen om de gezondheid te bevorderen.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto door: Sportbedrijf Raalte

Tom vertelt enthousiast: “Het einddoel is deelnemen aan de Sallandse Wandelvierdaagse op een eigen gekozen afstand. Op donderdag wordt een bus ingezet die de deelnemers naar Mariënheem zal rijden. Vanaf Mariënheem lopen de wandelaars dan terug op 7,5 of 4,5 km. Zo halen ze op een prettige, en gezellige manier de finish. “Vooral het sociale aspect is erg belangrijk. Mensen vinden het ook gezellig. Er ontstaan zo wandelclubs of maatjes die ook tot na de vierdaagse zelfstandig doorgaan. Bewegen maakt vitaal en daar werken we graag aan samen,” aldus Tom. Taxicentrale Raalte heeft hiervoor een bus beschikbaar gesteld om de mensen mee te nemen. Er is nog plaats in de bus. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Sportbedrijf Raalte.

Een van de enthousiaste deelnemers van de Raalte Wandel Challenge is Joke Bannink. “Ik ben samen met de groep gestart in mei met als doen dit samen te doen. Alleen wandel ik al, dit vind ik leuker en gezelliger, aldus Joke. “We zijn herkenbaar aan onze wit, rood en blauwe shirts en de zaterdagloopgroep heeft groene shirts met het logo van de KNWB, zo kun je ons goed vinden,” voegt ze eraan toe. Zelf kijkt ze uit naar de punten waar je kunt rusten met een versnapering. “Ze hebben heerlijke appeltaart bij de Parabool, verklapt Joke. Ze is door de training goed voorbereid en heeft er samen met haar wandelgenoten erg veel zin in.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...