Klassiek, psychiatrie, absurdisme en Cubaanse zon in het HOFtheater

Het HOFtheater heeft aankomend weekend een heel divers programma. Op donderdag 16 januari verzorgen pianistes Beth & Flo met charme een verrassend klassiek concert. Op vrijdag 17 januari komt Yora Rienstra met de voorstelling ‘UP’, een vervolg op haar vorige voorstelling ‘PAAZ’. Cabarettrio Enge Buren brengt zaterdag 18 januari hun allerlaatste theatervoorstelling naar de planken van het HOFtheater. Tot slot wordt het weekend swingend afgesloten met het concert van Raices Cubanas, vervolgd door een Caribisch diner.

Beth & Flo – Rachtime

Elsbet Remijn & Claudette Verhulst vormen samen Beth & Flo. Met veel enthousiasme en aanstekelijk jeugdige charme maken deze pianistes hun klassiek concert ‘Rachtime’ verrassend en een -tikkie theatraal. Hun missie: ieders hart openen voor klassieke muziek.
Beth & Flo spelen dit keer o.a. het energieke stuk The Aftermath van de jonge Nederlandse componist Ruben Naeff, evenals diens titelstuk The Happy Medium. Ook komt de -opzwepend-onheilspellende Danse Macabre van Saint-Saëns voorbij; vier handen op één piano spelen dit beroemde en beeldende orkestwerk. Als tegenhanger laten Beth & Flo ook twee Ave Maria’s horen, zowel van wederom -Saint-Saëns als van de Russische componist Rosenblatt.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling ‘Rachtime‘ op donderdag 16 januari, 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten € 21,50 per stuk.

Yora Rienstra speelt UP

‘UP’ is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van ‘PAAZ’, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die ook in ‘PAAZ’ de rol van Emma speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen. Emma Nieuwenhuis moet opnieuw de psychiatrische kliniek in. In ‘UP’ krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. Emma betrekt je zo dicht bij haar belevenissen dat het is alsof je ze zelf ondergaat.

Voorafgaand aan de voorstelling geeft een ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma een inleiding over de psychische aandoening die hij/zij heeft (gehad). De ambassadeur deelt zijn/haar persoonlijke ervaringen met discriminatie en stigma en gaat graag met het publiek in gesprek.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Yora Rienstra op vrijdag 17 januari, 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten € 21,00 per stuk.

Enge Buren – Basta! De allerlaatste show

Na 2.893 optredens, 28 dansjes, 156 persiflages, 1 vuurspuwnummer, 43.056 keelsnoepjes, 5 x Lowlands en 633 pizza’s (Calzone) is het voor Enge Buren mooi geweest! Enge Buren begint aan het allerlaatste theaterseizoen, daarna is het voorgoed BASTA!. Meer dan 25 jaar hilarische, maffe, gekke, absurdistische, gevoelige, kritische liedjes en acts levert een schat aan materiaal op om uit te putten voor hun voorstelling ‘Basta! De allerlaatste show’. De grootste hits ‘mogen’ worden meegezongen, maar ook kleine subtiele liedjes komen aan bod. De een origineel, de ander opgepoetst en aan deze tijd aangepast en ook nieuw werk zal niet worden geschuwd.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling van Enge Buren op zaterdag 18 januari, 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten € 22,50 per stuk.

Raices Cubanas – On tour 2020

Een swingende Cubaanse middag! Raìces Cubanas gaat in ‘On tour 2020’ terug naar het Cuba van vroeger en in de ogen van Cubanen wordt de groep als één van de beste vertolkers van de traditionele Cubaanse muziek beschouwd. Met een variatie aan muziekstijlen als salsa, son, bolero, guaracha, tumbao en latin-jazz laten de zeven muzikanten en een zangeres de Cubaanse zon in het theater schijnen! Tot heden bestond de band altijd uit vijf musici. In de nieuwe samenstelling voor het theaterseizoen 2020 wordt de groep uitgebreid naar zeven muzikanten en een zangeres. Allen zijn van geboorte Cubaans.

Na afloop van de voorstelling kunt u in de foyer genieten van een Caribisch diner(buffet).

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling van Raices Cubanas op zondag 19 januari, 15.00 uur in het HOFtheater. Kaarten voor de voorstelling kosten € 22,50 per stuk. Kaarten inclusief Caribisch diner kosten €42,00.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te bestellen via de kassa van het HOFtheater (0572-361361) of via www.HOFtheater.nl. De kassa is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 13:00 uur en vanaf een uur voor aanvang van een voorstelling. Kijk voor meer informatie op www.HOFtheater.nl.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...