Energie besparen? Olst-Wijhe maakt isoleren makkelijk

De prijzen voor gas en stroom zijn ongekend hoog. Een goed moment dus om te besparen op energie. Want wat je niet verbruikt, hoef je ook niet te betalen. Isoleren is een goede manier om te besparen. De gemeente Olst-Wijhe maakt het haar inwoners graag makkelijk met een inkoopactie woningisolatie. De gemeente maakte hiervoor afspraken over kwaliteit en prijs met regionale, gecertificeerde bedrijven. Inwoners met een koopwoning ontvangen binnenkort een brief met meer informatie.

Inwoners ontzorgen

Energiebesparing staat hoog op de agenda in Olst-Wijhe. De gemeente vindt het belangrijk om inwoners hierbij te ondersteunen. Wethouder Marcel Blind: “Inwoners zien vaak door de bomen het bos niet meer. Veel aanbieders, veel verschillende prijzen en waar begin je? Met een inkoopactie maken we het makkelijk voor inwoners én krijgen ze een scherpe prijs. Als inwoners dat prettig vinden, helpen we ook bij het beoordelen van de offerte. Zo dragen we met elkaar bij aan een beter milieu en een lagere energierekening.”

Webinars over isoleren en zonnepanelen

Om inwoners te informeren over de actie organiseert de gemeente op 22 november een webinar. Dit doet zij samen met Duurzaam Bouwloket. Op 23 november is er een webinar over zonnepanelen. Duurzaam Bouwloket vertelt inwoners alles over zonnepanelen en waar zij op moeten letten. Als inwoners op een later moment panelen willen kopen, kunnen zij goed geïnformeerd aan de slag. Duurzaam Bouwloket kan hen ook helpen met het vergelijken van offertes. Aanmelden voor de webinars kan via www.duurzaambouwloket.nl/aanpak-olst-wijhe. Inwoners die liever meteen een offerte aanvragen voor de inkoopactie woningisolatie kunnen zich op deze website inschrijven.

Verschillende acties

Olst-Wijhe organiseert verschillende acties om inwoners en ondernemers te helpen energie te besparen. Hiermee draagt de gemeente bij aan een beter milieu én een lagere energierekening voor inwoners. Pas lanceerde de gemeente de actie Warm voor elkaar waarbij energiebespaarcoaches en energieklussers inwoners met een laag inkomen en een hoge energierekening helpen om energie te besparen. Inwoners die willen helpen als energiebespaarcoach of energieklusser kunnen zich aanmelden via wonen.olst-wijhe.nl/warmvoorelkaar. Voor ondernemers organiseerde de gemeente een sessie over Zon op bedrijfsdak. Hier vertelde het Versnellingsteam van de provincie Overijssel over de mogelijkheden voor zonnepanelen voor bedrijven ondanks dat het stroomnet vol is.

Foto: archief

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...