Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers van Deventer buitengebied

De ideale gids voor de eigen Deventer achtertuin. Nieuw voor bewoners en bezoekers: de Beweeg- en Beleefkaart voor de stad en het buitengebied van Deventer. Een ideale gids voor verkenningstochten door de eigen achtertuin. “Deze kaart inspireert tot het maken van prachtige wandelingen en fietstochten. Toeristen zien hoe mooi onze regio is. Maar ook als je hier geboren en getogen bent, ontdek je veel verrassende plekjes”, zegt wethouder Jaimi van Essen.

Verrassende plekken voor het voetlicht
De Beweeg- en Beleefkaart Deventer & buitengebied is een prettige erfenis van een vervelende tijd, vertelt gebiedsmanager Tamara Toering van Salland Marketing. “In coronatijd merkten veel mensen hoe leuk wandelen en fietsen is. Ze ontdekten ook de schoonheid van hun eigen achtertuin. Alle fietsers en wandelaars kwamen dichtbij huis op locaties die ze niet kenden. Die ervaringen vormen de aanleiding voor deze kaart. We brengen al die verrassende plekken beter voor het voetlicht.”

In beweging
Ook draagt de uitgave bij aan een andere ambitie van de gemeente Deventer. Kaartlezers krijgen volop inspiratie voor het wandelend of fietsend beleven van de stad Deventer en het buitengebied. “Daarmee zet deze kaart je aan tot bewegen. Je ontdekt hoe mooi onze omgeving is én werkt aan je gezondheid. Of je nou een kort ommetje maakt, de wandelschoenen aantrekt voor een flinke wandeling of kilometers gaat maken op de fiets”, zegt wethouder Van Essen.

Mooie routes
De Beweeg- en Beleefkaart staat vol met tips voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Zij stappen af van de bekende wegen en ontdekken nieuwe routes. Die voeren over landgoederen, langs de IJssel, naar pittoreske dorpen en langs de mooiste plekken van de stad Deventer. “Ook inspireren we mensen die meer kilometers willen maken: bijvoorbeeld met een klompenpad in Gelderland, de Slingers van Salland-fietsroutes, MTB-routes en lange afstandstochten naar andere Hanzesteden”, zegt Toering.

Beste startlocaties
De uitgave bevat ook een overzichtelijke plattegrond van de regio Deventer. Fietsers en wandelaars zien daarop de beste startplekken voor hun tochten. Ook krijgen ze uitleg over de fiets- en wandelnetwerken. De gemeente Deventer investeerde de afgelopen jaren veel in deze netwerken die fietsers en wandelaars naar de mooiste plekken in de regio leiden.

De Beweeg- en Beleefkaart is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij de VVV in Deventer, De Scheg, Bibliotheek/Kulturhus Diepenveen – Hof van Salland, Infopunt Bathmen/Cultuurhuus en Kulturhus De Spil Lettele. Online bestellen is ook mogelijk via www.deventerwebwinkel.nl.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...