Sinds 2012 draagt Allio kinderopvang de Alpe’d’HuZes een warm hart toe.

Kinderen in actie voor kinderen met kanker

 De afgelopen jaren zijn zij op verschillende manieren betrokken geweest bij de Alpe. Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen of lopen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. De Alpe d’HuZes vindt dit jaar plaats op 5 en 6 juni.
Kinderopvang op de berg

Kanker is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van kinderen en hun familie. Het is veel waard als je de Alpe d’HuZes samen met je naasten kunt beleven. Allio kinderopvang organiseert voor de tweede keer, dit jaar samen met Partou en skon kinderopvang (alle drie onderdeel van Kinderopvang Nederland), kinderopvang ‘op de berg’. In totaal zetten zo’n 60 gemotiveerde medewerkers zich vrijwillig in om het de kinderen naar hun zin te maken.

Alpe d’HuKids
Alpe d’HuKids is een nieuw initiatief van Alpe d’HuZes, waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kinderkanker én voor de bouw van het Prinses Maxima Centrum, het eerste oncologisch kinderziekenhuis in Nederland. Dat Alpe d’HuZes nu extra aandacht geeft aan de kinderen onderschrijven de kinderopvangorganisaties van harte.
Activiteiten samen met de kinderen

Op alle vestingen in Deventer is er veel aandacht besteed aan het onderwerp kanker, ook is er veel gepraat over de onderzoeken en medicijnen die nodig zijn om de zieke kinderen beter te kunnen maken. De vestigingen hebben zich de afgelopen weken ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen. De kinderen hebben o.a. koekjes gebakken en bloempotten versierd en deze te koop aangeboden aan de ouders. Daarnaast werden er lege flessen verzameld en konden de kinderen grabbelen in de grabbelton. Op 30 mei fietsten de peuters ’s ochtends van de peutergroei Allio Dreef een sponsortocht en ’s middags liepen de kinderen van de BSO Allio Oudaenstraat en Allio Lithstraat een sponsorloop. De volledige opbrengst gaat naar de Alpe d’ HuKids.

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...