De Raad van State heeft nu echt definitief de protesten afgewezen van een echtpaar uit de omgeving tegen de bouw van een reuzenstal voor koeien op landgoed De Haere in Olst.

Olst – Megastal op De Haere mag

Het echtpaar heeft zich twee jaar verzet tegen het megabedrijf met 300 koeien waarbij ook een hondenpension wordt gevestigd. De stal waar het om gaat staat er inmiddels. Het echtpaar vindt dat het landgoed wordt aangetast.

De Raad van State die begin deze maand de klachten aanhoorde heeft beslist dat het niet gaat om nieuwvestiging maar om hervestiging van een veebedrijf. In de buurt van het nieuwe bedrijf stond vroeger een stal die echter wel veel kleiner was. Voor hervestiging gelden minder strenge regels. Voor nieuwvestiging zou het Streekplan in de weg staan.

De Stichting IJssellandschap die eigenaar is van het landgoed en de grond verpacht aan de jonge melkveehouder heeft het initiatief altijd gesteund. Koeien op het landgoed vormen een verrijking, zegt IJssellandschap. De stichting stelt dat het niet mogelijk was een kleiner agrarisch bedrijf naar De Haere te halen omdat dit geen overlevingskansen zou hebben.

Over Salland TV

x

Check Also

Mantelzorgende kinderen worden verwend met extra Sinterklaascadeau

Zorgen voor een broertje of zusje met een aandoening kost veel tijd ...