Kinderen brengen honderden kaarten met zelfgemaakte foto’s langs bij Deventer woon- zorgcentra. ‘Van geven word ik blij’.

De brievenbussen van de Deventer woon-zorgcentra blijven maar klepperen. Ze worden gevuld met honderden kaarten door Deventer kinderen. En niet zomaar kaarten. Het zijn kaarten met foto’s die de kinderen zelf hebben gemaakt tijdens workshops avond- en natuurfotografie van Sterre Delamarre binnen het project ‘Ik denk aan jou’.

Ouderen hebben het moeilijk in deze tijd. In deze donkere en grauwe dagen kunnen zowel bewoners van woon- en zorgcentra als ouderen die zelfstandig wonen niet of nauwelijks bezoek ontvangen.
Ook voor kinderen is dit een heftige tijd. Ze kunnen niet naar school en hebben vaak minder contact met andere mensen om hen heen die belangrijk voor hen zijn. Kinderen en ouderen kunnen veel voor elkaar betekenen. Juist nu.

Binnen dit fotografieproject, een samenwerking tussen Kunstcircuit Deventer, Raster kinderwerk en fotografe Sterre Delamarre hebben kinderen ansichtkaarten gemaakt voor de bewoners van de Deventer woon- en zorgcentra en de mensen om hen heen waarvan zij denken dat ze wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken in deze lastige tijd. Op die manier bieden zij een lichtpuntje.

Tijdens twee workshops fotografeerden de kinderen in een van de natuurgebieden in de omgeving van Deventer en legden zij ‘Deventer by night’ vast tijdens een spannende workshop avondfotografie. Fotografe Sterre Delemarre leerde de kinderen de fijne kneepjes van het vak. Zo gingen de kinderen aan de slag met kaders, sluitertijd, lichtinval en standpunten.
Vervolgens schreven de kinderen bij Kunstcircuit Deventer een positieve boodschap voor de bewoners van de woon- en zorgvoorzieningen in Deventer en vertellen ze over hun mooiste foto’s in een persoonlijk bericht.

Van de foto’s werden ruim 2000 ansichtkaarten gedrukt, die de kinderen langs de brievenbussen van de woon- en zorgorganisaties van Deventer hebben gebracht. De kinderen werden vol enthousiasme ontvangen door de woon-en zorgcentra. ‘Van geven word ik blij’ verzucht deelneemster Demi.
Behalve dat de kinderen een kaartje aan de bewoners stuurde, gaven zij elke bewoner een kaart die zij vervolgens zelf weer aan iemand konden sturen of geven.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...