DEN HAAG -  De PVV is in alle staten na een volgens haar "uitermate schokkende"Belgische televisie-uitzending ('Terzake' op Canvas) over de salarissen, pensioenen en vergoedingen voor europolitici en -ambtenaren, eerder deze week.


PVV: ‘zakkenvullerij eurocraten is pervers’

“Deze zakkenvullerij van al die eurocraten is pervers”, zegt de partij naar aanleiding van de bedragen die zij in het programma hoorde. Het kabinet zou de Nederlandse bijdrage aan de Europese Unie dan ook onmiddellijk moeten opschorten tot er een einde aan komt, zo schrijft de PVV donderdag in Kamervragen aan het kabinet.

Een eurocommissaris ontvangt inclusief woonvergoeding en representatiekosten per maand 27.318 euro. beginnende jonge ambtenaren bij de EU krijgen incl. standplaats-vergoeding, kindvergoeding en ontheemdingstoelagen 4.676 euro netto per maand en hun netto salaris is hoger dan het bruto salaris.

Een europarlementarier ontvangt een salaris van 6.200 euro per maand waarboven op 3.000 euro aanwezigheidsvergoeding (als ze voor een vergadering de aanwezigheidslijst hebben getekend) en een kantoorvergoeding van 4.300 euro per maand, waardoor het totaal op 13.500 euro per maand komt.

De reportage staat hier (*) http://www.canvas.be/programmas/terzake/server135811c22%3A1382dd68823%3A-77e8#panel-epi  (na 20 min begint het onderwerp)

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...