Kinderbrainstorm sessie in de Heemtuin in Diepenveen

Misschien is het al bekend: natuurspeelplek de Heemtuin in Diepenveen (aan De Nieuwe Aanleg) wordt vernieuwd! Rik van het onderhoudsteam is al druk bezig om de boel op te knappen. Alleen mist er nog wel het een en ander om het een aangename speelplek te maken. Daarom organiseerde OBB ingenieurs zaterdag 12 juni een brainstormmiddag, speciaal voor de kinderen en ouders uit de buurt. Om zo écht een goede indruk te krijgen van wat deze speelplek zo uniek maakt en waar kinderen echt vrolijk van worden als ze buiten spelen.

Na de opkomst van de enthousiaste buurtbewoners en hun kids, heette beheerder Rik iedereen welkom. Daarna gaven de mensen van OBB  uitleg over het maken van een maquette van allerlei materialen uit de omgeving zoals takjes, blaadjes en steentjes. De kinderen waren enthousiast en verzamelden hun ‘materialen’ tijdens de rondleiding door de Heemtuin. Zo kwamen we langs een mooie open vlakte, gingen we door de bosjes, liepen we langs hoge begroeiingen en kwamen we via een watertje waar echte salamanders in zitten en over de heuvel weer terug bij het begin. Dit was al een avontuur vol verwondering op zich!

Na de rondleiding mochten alle kinderen met hulp van de meegekomen ouders aan de slag met het bouwen van hun ‘minimodelletjes’, zoals ze de maquette zelf noemden. Iedereen ging gelijk een plekje zoeken en enthousiast aan de slag met hun gevonden materialen. Ze maakten de tofste creaties! Van slingermogelijkheden tot hoge boomhutten, glijbanen, waterschepnetjes aan een touw en een materialenbox. Kortom, ze wilden graag dat er nog meer avontuur te beleven is in de Heemtuin met speelaanleidingen op een natuurlijke manier. Na een beker fris en een lekker stuk watermeloen was er nog een afsluitend gesprek over de toffe ideeën van de kinderen en wat de ouders graag terug zouden willen zien in de Heemtuin.

En ja, wat was nu de aanleiding van deze brainstormmiddag? Misschien dat je het al doorhad … Met de informatie die ze deze middag hebben ingewonnen, gaat OBB Speelruimtespecialisten hard aan de slag om een ontwerp te maken. Met als input de creaties en het gesprek van de bewoners en hun kids uit de buurt.  De Heemtuin krijgt nieuwe toevoegingen zodat deze plek voor jong en oud een echte avonturenspeelplek wordt!

Met dit plan in de hand zal de Heemtuin voldoende geld bij elkaar gaan zoeken via subsidies en fondsen. .

Meer informatie te vinden op https://www.facebook.com/heemtuindiepenveen

Ook meewerken? Mail stichtingVrijDeventer@gmail.com

 

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...