Jongen (16) mishandeld na geintje over PEC Zwolle

Hoe een klein grapje, grote gevolgen kan hebben. Afgelopen zondag bleek de 16-jarige Jaimiro Palyama te zijn aangevallen door volwassen GA Eagles supporters omdat één van zijn vriendjes vertelde PEC Zwolle supporter te zijn. Palyama zou meerdere malen in zijn gezicht zijn getrapt en zouden er persoonlijke spullen zijn gestolen.

De politie kreeg zondagmiddag melding van een vechtpartij op Rivierenwijk. Ter hoogte van de Schipbeekstraat zou een jongen in elkaar te zijn geslagen door supporters van Go Ahead Eagles. Het bleek achteraf te zijn begonnen door een grap van de jonge jongens. Een van de jongens riep voor de gein dat hij voor PEC Zwolle was, waarna de vlam in de pan raakte. De vriendjes van Jaimiro Palyama wisten op de fiets te ontkomen, waardoor Palyama oog in oog stond met de groep supporters. Onder meer zijn bril, telefoonoortjes en pet werden door de heren afgepakt. De daders wisten te ontkomen. Het is niet bekend of zij inmiddels zijn opgepakt.

Op Facebook laat een familielid weten te zijn geschokt over het incident: “Kind trappen waar je kunt zelfs in zijn gezicht! Lafaards spullen afpakken petje oortjes zonnebril en stuk maken. Geloof me als ik je onder ogen kom nu …. Sta ik niet voor mijzelf in.” Op het bericht krijgt de 16-jarige Palyama onder meer steun van Café De Waagschaal, die graag een financiële bijdrage willen leveren om de spulletjes weer te kunnen kopen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...