Monstertocht van 550 kilometer om aandacht te vragen voor palliatieve zorg

HEINO/RAALTE – De Pinksterdagen staan al jaren met rood omcirkeld in de agenda’s van de leden van Team Lef Raalte. Dat is namelijk het moment dat een groep Sallanders meedoet met de Roparun, de hardlooptocht voor het goede doel die in estafettevorm wordt afgewerkt. COVID-19 zorgde er helaas voor dat de editie van 2020 werd afgelast en die van 2021 is verplaatst naar oktober.

Daar willen André Katoele uit Heino en John Koolhof uit Raalte niet op wachten. De fietsmaatjes, normaliter tijdens de Roparun verantwoordelijk voor begeleiding en ondersteuning van de lopers, hebben voor de komende Pinksterdagen hun eigen monstertocht gecreëerd. “Voor de tweede keer een leeg Pinksterweekend, dat kon echt niet”, roepen ze.
En zo vatten ze het plan op om vanaf woensdag 19 mei 550 kilometer te fietsen. Van Bremen naar Rotterdam. “Dat is de route van de Roparun die voor 2020 op het programma stond en al in onze navigatie staat. Het enige cruciale punt is of Duitsland de grenzen dan al weer open heeft. Zo niet, dan fietsen we vanuit Bourtange naar Rotterdam, de plaats waar we normaal gesproken Nederland komen binnenrijden. Met daarbij tussendoor een uitstapje van Almelo naar Raalte en weer terug naar Almelo om de 80 Duitse kilometers te compenseren. Waait de wind uit de verkeerde hoek, dan overwegen we om in Rotterdam te starten. Hoe dan ook, die 550 kilometer komt op de teller. We hebben zin om dit klusje te klaren!”, klinkt het strijdvaardig.
De bedoeling is dat Katoele en Koolhof de afstand in vier of vijf dagen afleggen. Tijdens de tocht worden ze bijgestaan door Esther en Albert Tempelman die de camper besturen. Het is natuurlijk een mooie sportieve uitdaging voor het duo dat al langere tijd in training is, maar het is ook weer een gelegenheid om aandacht te vragen voor de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Vrij vertaald: het op alle mogelijke manieren steunen van palliatieve zorg aan kankerpatiënten. “Dat is nu belangrijker dan ooit, want door corona zie je dat de reguliere zorg hier en daar al moet worden afgeschaald.”
De morele steun is mooi, maar natuurlijk rekenen de twee sportievelingen ook op financiële bijdragen. “Stiekem hopen we zo’n 5.500 euro binnen te brengen, maar we zijn echt met alles blij. Een druppel op de gloeiende plaat? Ach, beter een druppel dan helemaal niets!”

Giften voor deze monstertocht van André Katoele en John Koolhof kunnen worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL76 INGB 0007 1683 10 van Team Lef Raalte onder vermelding van: fietsen voor palliatieve zorg.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...