De Rekenkamercommissie van de gemeente Zutphen maakt zich zorgen over de risico’s die Zutphen loopt met grondexploitaties.


Zutphen – Ook gedoe met grond in Zutphen

Dat staat in een rapport dat afgelopen vrijdag bekend is gemaakt. De Rekenkamercommissie en huisaccountant Deloitte hebben de afgelopen jaren in rapportages over jaarstukken gewezen op de noodzaak van risicomanagement bij de exploitatie van gronden waarop gebouwd kan worden. Dat baseren ze ook op geleidelijke vermindering van de opbrengst van de bouwgronden, die de gemeente in exploitatie heeft.

In 2007 en 2008 was het verwachte resultaat nog 11,8 miljoen. Na 2008 is het ieder jaar met miljoenen teruggelopen. Dat hield in dat de gemeente genoodzaakt was om het weerstandsvermogen met de afgeschreven miljoenen te verhogen. Was de verwachte opbrengst vorig jaar nog zeven miljoen, dit jaar is die winstverwachting tot 3,7 miljoen teruggebracht. Dat scheelt 3,3 miljoen. Omdat het aantal gronden, dat in exploitatie is, ook terugloopt, hoeft het weerstandvermogen maar met een half miljoen verhoogd te worden.

Over Salland TV

x

Check Also

Mantelzorgende kinderen worden verwend met extra Sinterklaascadeau

Zorgen voor een broertje of zusje met een aandoening kost veel tijd ...