IkPas: Zet je alcoholgebruik in januari op pauze

Op 1 januari 2021 start in de gemeente Raalte de Dry January-challenge van IkPas. Tijdens deze actie gaan mensen de uitdaging aan om een hele maand geen alcohol te drinken. Vorig jaar namen al meer dan honderd deelnemers uit de gemeente Raalte mee en zetten hun alcoholgebruik een maand op pauze. Wethouder Gerria Toeter: “Een mooi moment na alle feestdagen om even stil te staan bij het eigen alcoholgebruik en gewoontes te doorbreken!”

De regio IJsselland is een omgeving waarin alcohol drinken vaak ‘gewoon’ is. Op feesten en verjaardagen, tijdens het eten, voor het slapen, na het sporten of op de vrijdagmiddagborrel. Men is zich niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Tijdelijk het alcoholgebruik op pauze zetten zorgt ervoor dat je deze gewoontes even doorbreekt en je op langere termijn fysiek én mentaal beter voelt en minder alcohol drinkt.

Positieve effecten
Deelnemers van de actie merken positieve effecten van het op pauze zetten van hun alcoholgebruik. Het bespaart geld, je voelt je fysiek en mentaal fitter, slaapt beter en verliest gewicht. Niet alleen tijdens de campagne, maar ook daarna: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden fitter en is minder gaan drinken.

Samenwerking
In samenwerking met het platform Raalte Gezond, Tactus en GGD IJsselland neemt de gemeente Raalte deel aan de campagne IkPas. Deze jaarlijks terugkerende actie, georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl is de Nederlandse vertaling van soortgelijke campagnes die ook in veel andere landen worden gehouden: Dry January in Engeland, Tournée Minérale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze eenzelfde insteek: stilstaan bij je alcohol-inname en de uitdaging met jezelf aangaan.

Ook meedoen?
Wil jij ook meedoen aan deze actie en een maand je alcoholgebruik op pauze zetten? Meld je dan aan via ikpas.nl/inschrijven. IkPas helpt je bij je uitdaging. Je kunt er terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten, badges die je kunt verdienen met uitdagingen; alles om jouw uitdaging te volbrengen!

 

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...