Soepcafé Heino genomineerd voor Goudhaentje

Het Soepcafe van het Dorpshuus Heino is genomineerd voor het Goudhaentje van de gemeente Raalte, de prijs waarin de inzet van burgers in de gemeente Raalte centraal staat. Het Soepcafe won onlangs ook al in de Overijsselse Vrijwilligersprijs die werd uitgereikt door de heer Van Moorsel; statenlid van de provincie Overijssel.

Het initiatief van Dinette Geerts, Ingrid Boekel, Han Hogeboom bestaat nu een jaar en was vanaf het begin een enorm succes. Voor corona werden iedere laatste vrijdag van de maand meer dan tachtig gasten welkom geheten in het Dorphuus. Zij konden aanschuiven voor een lekkere soepmaaltijd die wordt verzorgd door een groep van bijna dertig enthousiaste vrijwilligers.

Duurzaam
Het Soepcafé staat in het teken van ontmoeten en verbinden. Daarnaast is duurzaamheid en het tegengaan van voedselverspilling ook belangrijk. De Boni en boerderijwinkels Kleinlangevelsloo en Overesch sponseren het Soepcafé met versproducten die tegen de datum zijn. Ook De Jonghe Leeuw uit Wijhe, Albert Heijn van de Worp, Kari’s Crackers, Wispels Bloemen en Bakkerij van der Most dragen met hun producten een steentje bij.

“Het Soepcafé is heel gezellig”, zegt Ingrid van Boekel. “Het is mooi om de mensen zo te zien genieten. Er is ook veel waardering voor de vrijwilligers, er is zoveel enthousiasme over het Soepcafé! Stem dus op ons, dan kunnen we nog meer gasten ontvangen, zodra het weer kan!”

De winnaar van het Goudhaentje gaat naar huis met de trofee én een cheque van maar liefst € 1000,-. Voor de initiatieven die als 2e en 3e eindigen zijn cheques van respectievelijk € 500,- en € 250,- te winnen. De winnaars worden op 7 januari bekend gemaakt. Je kunt stemmen op de site van de gemeente Raalte.

Foto: Joost Pieterse

 

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...