Hulp, hoogte en helden tijdens officieuze opening ‘DoS’

Interviews & beelden: Erik van Luttikhuizen
Montage: Martijn van Wieringen

Donderdagavond was de officieuze aftrap van ‘Deventer op Stelten’. Ieder jaar organiseert Stichting ‘Deventer Bijzonder’ op de vooravond van het festival een avond voor de inwoners van vele verzorgingstehuizen uit Deventer. Gisteravond waren er bijna 400 ouderen naar de Schouwburg gebracht die genoten van ‘OVVIO’. Een voorstelling van het Spaanse Kolektiv Lapso Cirk.

Zeven touringcars en 25 busjes waren er nodig om de meer dan 350 genodigden van huis naar schouwburg te brengen en andersom. Logistiek een enorme operatie vindt voorzitter van Stichting ‘Deventer Bijzonder’, Jan Hattink. “Ik denk dat we het hebben over meer dan honderd rolstoelen en rollators. Al die mensen moeten een mooi plekje krijgen en weer veilig worden thuisgebracht.” Meer dan veertig vrijwilligers wisten het festijn in goede banen te leiden.

De officieuze opening van ‘Deventer op Stelten’ is jaarlijks een genot voor de ouderen uit verzorgingstehuizen in Deventer. Zij kijken er ieder jaar weer reikhalzend naar uit. Omdat het festival maximaal toegankelijk is organiseert de Stichting in samenwerking met ‘DoS’’ ieder jaar een soortgelijk ‘uitje’. Elke keer wordt er weer gezocht naar een unieke lokatie. Dit jaar was de bestemming de Deventer Schouwburg.

De genodigden genoten afgelopen donderdagavond zichtbaar van de voorstelling OVVIO van Kolektiv Lapso Cirk. De rolstoelen stonden allemaal op de rem, drie rijen dik rondom het podium van de schouwburg. Ook waren de stoelen van de zaal zelf redelijk bezet. Een enorme file was het aan de achterzijde van de Schouwburg, waar de bussen de senioren afzette. Aansluitend namen de vrijwilligers van ‘Deventer Bijzonder’ het over, in samenwerking met de begeleiders van de verzorgingstehuizen.

Zo had iedereen een goede plek en konden de artiesten van OVVIO hun act ten tonele brengen. De zaal hield dikwijls de adem in als de vrije artiesten hun kunsten vertoonden, waardoor een doodse stilte ontstond. Na afloop klonk een klaterend applaus en waren de bezoekers tevreden en voldaan.
Na een hapje, drankje en ijsje werden alle gasten weer naar hun vervoersmiddel begeleidt. Een georganiseerde chaos waarbij er louter lachende gezichten te zien waren. Een geslaagde avond voor de bezoekers en Kolektiv Lapso Cirk.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...