Kleurrijke en muzikale opening ‘Deventer op Stelten 2023’

Videoverslag: Martijn van Wieringen

‘Deventer op Stelten 2023’ werd vanavond officieel geopend. Een groep van zo’n honderd genodigden waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Na enkele toespraken en het uitreiken van de ‘Deventer op Stelten-award’, wat niet helemaal vlekkeloos verliep, daar de winnaar schitterde door afwezigheid. Kon het honderdtal genieten, in de Lebuineskerk, van een voorstelling van Sites of Memory met hun voorstelling ‘Free to be free’. Een stuk over vrijheid en verzet. Het publiek werd meegenomen langs verhalen en plekken die verbonden zijn aan de koloniale geschiedenis van Deventer.

Circules Berkel was de winnaar van de ‘Deventer op Stelten-award 2023’. Het afvalverwerkingsbedrijf mocht de award in ontvangst nemen vanwege het schoonhouden van de stad Deventer. Maar waarschijnlijk waren ze daar al mee begonnen, want helaas was er niemand aanwezig om de award in ontvangst te nemen. Maar dit mocht de pret niet drukken.

De genodigden werden vervolgens voorgegaan de Lebuineskerk in. Waar ze werden verwelkomt met muziek, felle kleuren en de vraag: hoe vrij ben je om vrij te zijn? Een prachtige, multiculturele voorstelling die het verhaal vertelde over geloof, vrijheid en gelijkheid. De voorstelling begon in de kerk en eindigde in de Deventer binnenstad. Wat prima vertoeven was in verband met het heerlijke weer. Volle terrasjes en duizenden mensen genoten zichtbaar.

‘Deventer op Stelten’kent alweer zijn 26e editie. Net als in voorgaande jaren werd alles weer uit de kast gehaald om een groots evenement neer te zetten. Ondanks dat dit pas de eerste dag was, gonste het nu alweer van de superlatieven tussen het massaal opgekomen publiek. De verwachtingen zijn dat het ook dit jaar weer een daverend succes zal zijn.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort

Er rijden deze maandag geen treinen op het traject tussen Apeldoorn en ...