Het gemeentebestuur presenteerde vrijdagochtend het vernieuwde ontwerp voor het stadskantoor en bibliotheek aan de pers.

Huis van Deventer maar dan even anders

Opvallend aan “Het huis van Deventer” zijn de aanpassingen aan het koepelvormige gebouw van architect Michiel Riedijk. Bezoekers komen er straks binnen in een grote centrale hal en lopen dan op roltrappen af. Daarachter ligt de bibliotheek. De bibliotheek neemt zijn intrek op de hoogste etage van het gebouw.

De koepel van het gebouw wordt overigens ook 1,5 meter lager. Daarmee is het grote koepelvormige hoofdgebouw niet nadrukkelijk aanwezig in de binnenstad. Met zorgvuldig kiezen van materialen moet ervoor gezorgd worden dat het niet te prominent wordt. Het plan is nu vijftien miljoen goedkoper dan het eerste ontwerp. Dit komt vooral doordat de ondergrondse publieksgarage onder het gehele complex uit de plannen is geschrapt.

In de bieb komt ook een leescafé met uitzicht over de IJssel en de binnenstad. Het café is zeven dagen in de week van negen uur ‘s ochtends tot negen uur ‘s avonds geopend. Dat zijn dan ook meteen de openingstijden van de bieb. De totale investeringskosten voor het Huis van Deventer bedragen bijna 70 miljoen euro. In februari 2009 legt het college het voorlopig ontwerp voor aan de raad.

Het Huis van Deventer met de mooie entree, erboven gaat dan in de toekomst de gemeentraad vergaderen. Die hebben dan ook meteen mooi uitzicht als er iets te demonsteren valt.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...