De Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu heeft alle toegezegde interviews tijdens zijn bezoek aan Nederland afgezegd. De bijna 81-jarige Nobelprijswinnaar voor de vrede kampt met gezondheidsproblemen.

Foto Roy Borghouts

Tutu op College Tour in Deventer

Hij is verkouden en voelt zich niet fit genoeg om zijn geplande programma af te werken. Donderdag waren de opnames van het programma NTR College Tour met Twan Huys in het Deventer stadhuis. De opnamen waren alleen toegankelijk voor 150 medische studenten. Tutu verblijft in Deventer, waar hij vrijdag bij een speciale kerkdienst in de Lebuïnuskerk is.

Op zaterdag 22 september vindt om 11 uur een persconferentie plaats in het IJsselhotel in Deventer. Vervolgens brengt Tutu op de Brink een bezoek aan het standbeeld van Albert Schweitzer, de arts die zijn leven in dienst stelde van hulp aan Afrika. Schweitzer was de grote inspiratiebron van prof. dr Harold Robles, oprichter van MKI en persoonlijke vriend van Desmond Tutu.

Na het eerbetoon van Tutu aan Schweitzer zal in de Bergkerk een diner worden gehouden. De opbrengst hiervan gaat naar de goede doelen waaraan Tutu is verbonden: MKI en de Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation. Gastheer van deze avond is Twan Huys.

Foto´s Roy Borghouts

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...