Hoera, Deventer kan weer werken, studeren en lezen in de bieb!

Goed nieuws voor alle studenten, flexwerkers, koffieleuten en leesfanaten in Deventer: dankzij de verdere versoepeling van de coronamaatregelen kan iedereen vanaf maandag in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Deventer terecht voor de zogenaamde ‘verblijfbieb’. Een kopje koffie drinken, iets printen of een boek lezen in de bibliotheek is dan weer mogelijk en er zijn coronaproof studie- en werkplekken ingericht waar je aan de slag kunt. Ook de toiletten zijn weer toegankelijk voor publiek.

Werk- en studieplekken voor individueel gebruik
Vanuit het RIVM gelden nog steeds strenge regels met betrekking tot het maximum aantal bezoekers en de afstand die mensen moeten houden. Daarom geldt voorlopig: studeren of werken in de bibliotheek, dat doe je in je een(d)tje.

In navolging van de bibliotheken Oss en Weesp, wordt in de Bibliotheek Centrum het beschikbare aantal werkplekken bijgehouden met behulp van vrolijke badeendjes die je bij binnenkomst meeneemt en waarmee je je nestelt op je favoriete plek in de bibliotheek. Op de overige vestigingen zijn geen badeendjes aanwezig, maar ook daar staan werkplekken klaar voor individueel gebruik.

Op de volgende locaties kan je vanaf maandag terecht voor de verblijfbieb:
• De Bibliotheek Centrum
Open voor: werken/studeren met eigen device, lezen, gebruik publiekspc, scannen/printen/kopiëren, afspraken zoals spreekuren, gasten Oscar in de Bieb.
• De Bibliotheek Colmschate
Open voor: werken/studeren met eigen device, lezen, gebruik publiekspc, scannen/printen/kopiëren.
• De Bibliotheek Diepenveen
Open voor: werken/studeren met eigen device, lezen, gebruik publiekspc, scannen/printen/kopiëren, afspraken zoals spreekuren.
• De Bibliotheek Keizerslanden
Open voor: werken/studeren met eigen device, lezen, gebruik publiekspc, scannen/printen/kopiëren, afspraken zoals spreekuren, gasten Koek en Boek.

De openingstijden zijn de komende weken aangepast en verschillen per vestiging. Bekijk voor je een bezoek brengt aan de bibliotheek daarom de meest actuele openingstijden op de website.

Printen, kopiëren en computergebruik weer mogelijk
Ook printen, scannen, kopiëren of iets opzoeken op een van de publiekscomputers is weer mogelijk. Hiervoor kan je je melden bij de balie van de bibliotheek. In verband met de anderhalve meter afstandsregel zijn er minder computers beschikbaar. Ook vraagt de bibliotheek bezoekers bij het gebruik van de apparatuur enkele hygiëneregels in acht te nemen.

Kranten en tijdschriften lezen en activiteiten bijwonen nog niet mogelijk
De bibliotheek neemt verschillende maatregelen die er voor moeten zorgen dat een bezoek aan de bibliotheek veilig blijft voor iedereen. Zo wordt bezoekers gevraagd zich aan een aantal richtlijnen te houden, zijn er looproutes gemarkeerd door de bibliotheek en is het nog niet mogelijk om kranten en tijdschriften te lezen. “Deze worden veel en door veel verschillende bezoekers aangeraakt. Het risico op verspreiding van het coronavirus is hierdoor nog te groot,” licht een medewerker toe.

De bibliotheek hoopt de komende tijd het aanbod nog verder te kunnen uitbreiden, bijvoorbeeld door het aanbieden van activiteiten. “We denken er op dit moment over na hoe we dat veilig kunnen doen.”

Voor de meest actuele informatie over wat op dit moment wel en niet kan in jouw bibliotheek en de maatregelen die zijn genomen met betrekking tot het coronavirus kijk je op www.bibliotheekdeventer.nl/wijgaanweeropen.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...