27 juni: Oud papieractie buitengebied Olst

Nu Corona enigszins onder controle is, gaan de vrijwilligers van C.V. “Iesselzotten Olst” in het buitengebied van Olst het oud papier weer huis aan huis ophalen.

Sinds begin maart worden de inwoners van de gemeente gevraagd toch vooral het oud papier zoveel mogelijk thuis te bewaren. Maar die mogelijkheden zijn voor de meeste mensen uiteraard niet oneindig. Bij de container van de Olster Harmonie bij DéGé aan de Meente in Olst kan men iedere zaterdag het oud papier kwijt. De vrijwilligers bemerkten daar sinds begin maart een flinke toename van gebracht oud papier en karton. Met de vakantieperiode in het vizier, wordt het de inwoners van het buitengebied van de kern Olst ook weer makkelijker gemaakt.

Op verzoek van de inwoners van Fortmond is de route uitgebreid met een rondje over de Tichelstraat en de Fortmonderweg.

Het oud papier wordt 5x per jaar opgehaald in het buitengebied. Behalve in de vakantiemaand augustus is dat iedere laatste zaterdag van de even maanden. De volgende keer zal uw oud papier weer opgehaald worden op zaterdag 31 oktober. Ondertussen kunt u iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur uw oud papier kwijt bij de container van de Olster Harmonie. Beide verenigingen delen in de opbrengsten, ook al zijn die op dit moment historisch laag. Om het voor de inzamelaars toch rendabel te laten blijven, vult de gemeente de opbrengst aan tot een garantieprijs. Bij huis aan huis inzameling door vrijwilligers ligt die garantieprijs maar liefst 50% hoger dan wanneer het gebracht moet worden naar een container. Voor de inwoners een mooie service als het aan de weg gezet kan worden, voor de inzamelaars een betere vergoeding voor het werk dat gedaan moet worden.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...