Hey school, zeg ja tegen zonnepanelen!

In Bergen op Zoom hebben leerlingen hun schoolbestuur gedwongen zonnepanelen op het dak van de school te leggen. Ze hebben een zonnebril tijdens de lessen opgezet net zolang tot het bestuur zonnepanelen toezegde. Deze schooldakrevolutie moet een olievlek worden in heel Nederland, daarom is YouTuber Milan Knol ook ingezet. Hij roept scholieren roept hun bril pas af te doen als de school ‘JA’ zegt.

‘Een beetje doorpakken met verduurzaming’, is de boodschap van de scholieren. “Een school met ambitie, doet ook aan energietransitie” In Bergen op Zoom ging het snel. Het schoolbestuur is al een onderzoek gestart.

Milan Knol gaat voor groen
YouTuber Milan Knol roept jongeren op via Instagram om in actie te komen. Milan Knol: “Ik zet me graag in voor duurzame maatregelen en ben er vooral voor om een revolutie te starten met deze campagne. Ik hoop dat we jongeren hiermee kunnen inspireren om verder- en vooral mee te denken aan een duurzame toekomst!” Scholieren die in actie willen komen starten hun eigen revolutie op school via de website www.heyschoolzegja.nl. Op deze website staan stappen en tips, zoals alle antwoorden op de ‘ja-maars’. Ook jongerenbeweging Youth for Climate omarmt en ondersteunt de actie. Youth for Climate is een vereniging voor en door jongeren -grotendeels nog middelbare scholier- die actievoeren voor een beter klimaatbeleid.

Besparing op energiekosten
Schoolbesturen die ja zeggen tegen zonnepanelen krijgen onafhankelijk advies van Stichting Schooldakrevolutie, ondersteund door het Rijk. De Schooldakrevolutie biedt scholen concrete handvatten om de energietransitie in gang te zetten. Zo is het voor een schoolbestuur met beperkte financiële middelen mogelijk om gebruik te maken van de Scholen Energiebespaarlening. Nagenoeg alle scholen gaan direct besparen op hun energiekosten.

Over Stichting Schooldakrevolutie
De Schooldakrevolutie streeft naar een Nederland waarin alle kinderen leren op én over zonne-energie van eigen schooldak. Het doel: zonnepanelen op alle 6.000 geschikte maar nog lege schooldaken. De stichting heeft geen winstoogmerk. Dankzij de support van verschillende organisaties helpt Stichting Schooldakrevolutie schoolgebouwen te verduurzamen. Zonder steun van deze organisaties is de Schooldakrevolutie niet mogelijk. https://schooldakrevolutie.nl/over-schooldakrevolutie/#mede-mogelijk-gemaakt-door

Meer informatie: www.schooldakrevolutie.nl

Het bericht Hey school, zeg ja tegen zonnepanelen! verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...