De Deventer Pvda presenteerde vrijdag een open brief aan het college met een denkrichting voor de keuzes die gemaakt moeten worden bij het ontwikkelen van de voorzieningen van het stadskantoor en de bibliotheek.


Deventer – PvdA: Ambtenaren naar de Leeuwenbrug

Deze denkrichting is samen te vatten als “Beter gebruik van beschikbare gebouwen”Volgens de PvdA kan slimmer omgaan met bestaande gebouwen geld uitsparen. De gemeente heeft nu de beschikking over de volgende gebouwen: De school aan de Nieuwe Markt, De oude schouwburg, en het gebouw van de huidige bibliotheek. Pvda wil proberen om deze gebouwen zo goed mogelijk te hergebruiken. Daarbij vragen ze aan het college om deze mogelijkheden te onderzoeken op haalbaarheid.

De denkwijze zoals aangedragen door de PvdA fractie. Grote Kerkhof: blijft voor de raad, B&W, vergaderen en trouwen. Ambtenaren: naar de Leeuwenbrug, en dan renoveren en herinrichten. Oude Schouwburg: plaats voor Bouwkunde en Filmhuis. Bibliotheek: Ruimte beter gaan benutten en de kantoren verhuizen. Musea: alle musea samenbrengen aan de Nieuwe Markt.

Als u de brief zelf even wilt lezen die staat hier.

 

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...