Tijdens de Deventer Sportverkiezing op vrijdagavond 17 januari 2014  zijn in de Deventer Schouwburg de winnaars van 2013 bekendgemaakt.


Deventer Sportverkiezing van het jaar

Tijdens een wervelende show volop sport, spel en entertainment werden de prijzen uitgereikt door oud-turner Alexander Selk, wethouder Margriet de Jager en de hoofdtrainer van Go Ahead Eagles Foeke Booy. Sportbedrijf Deventer en de gemeente Deventer feliciteert alle sporters met hun prijs!

Sportman van 2013 De winnaar in de categorie “Sportman van 2013” is Ahmet Calik. Deze prijs, gesponsord door Jongerencoaching Deventer, heeft Ahmet zeer verdiend; naast zijn volle werkweek heeft hij zich letterlijk omhoog gevochten.

Sportvrouw van 2013 De winnaar in de categorie “Sportvrouw van 2013” is Lotte van Beek. Deze prijs, gesponsord door Promotiebeker, is verdiend op basis van al haar prestaties van afgelopen jaar. Sotsji is daarbij de kers op de taart. De prijs werd uitgereikt door oud-turner Alexander Selk.

Sportploeg van 2013 De winnaar in de categorie “Sportploeg van 2013” is Go Ahead Eagles. Deze prijs, gesponsord door Telstar Deventer, gaat verder dan alleen de sportieve prestaties. De impact op Deventer en omstreken is enorm.

Sporter met een beperking van 2013 De winnaar in de categorie “Sporter met een beperking van 2013” is Bas Hergelink. Deze prijs, gesponsord door Sallcon Werktalent, heeft Bas verdiend met zijn internationale carrière als tafeltennisser.

Sporttalent van 2013 De winnaar in de categorie “Sporttalent van 2013” is hockeyster Tess Bijlsma. Deze prijs, gesponsord door Eagles4Deventer en Go Ahead Eagles, heeft Tess verdiend aan haar harde werken, waarmee ze tot de nationale top behoort.

Sportstimuleringsprijs van 2013 De winnaar in de categorie “Sportstimuleringsprijs van 2013” is Mountainbike Routes Salland. Deze prijs, gesponsord door Commerciële Economie Sportmanagement Saxion, is voor alle vrijwilligers en Salland Marketing om deze routes tot een groot succes te maken.

Sporter van het jaar 2013 De winnaar in de categorie “publieksprijs: Sporter van het Jaar 2013” is Tess Bijlsma. De aanwezigen in de zaal van Deventer Schouwburg konden de beslissende stem uitbrengen d.m.v. SMS. Met 1.732 SMS-jes wist zij Go Ahead Eagles van de 1e plaats te verdringen.


Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...