Hanna Ruiter en Yvet Heerink winnen de voorleeswedstrijd van Raalte!

Yvet Heerink van de St. Bernadetteschool in Heeten en Hanna Ruiter van de Gerardus Majellaschool in Broekland hebben de voorleeswedstrijd van gemeente Raalte gewonnen. Deze wedstrijd vond dit jaar digitaal plaats. Het betrof hier de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd.

In twee rondes lazen in totaal 15 kampioenen uit groep 7 of 8 van basisscholen in de gemeente Raalte voor via een live videobelverbinding. De juryleden kregen de moeilijke taak om iedere ronde een winnaar te kiezen. De jury bestond uit Mirjam Borger (combinatiefunctionaris bij Hoftheater), Annemieke Hulsman (Read Shop Heino) en Ellen Modderkolk (docent Nederlands bij Carmel College Salland). Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na wat spannende momenten, werd werden Yvet en Hanna uitgeroepen tot de kampioenen van Raalte.

Hanna las een fragment voor uit het boek Ademnood van Marion van de Coolwijk, een boek dat haar naar eigen zeggen erg meesleepte. De jury vond dat Hanna de emotie in het verhaal goed over wist te brengen, maar ook dat ze haar plezier in het lezen uitstraalde. Yvet las uit Jacht op de tekenaar van Hans Kuyper, dat ze koos omdat ze het spannend én avontuurlijk vindt. De jury vond dat ze de luisteraars goed mee wist te nemen in het verhaal, mede door haar enthousiasme en fragmentkeuze.

De winnaars krijgen aan de voordeur hun prijs overhandigd en zullen in maart Raalte vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt een van deze winnaars wel De Nationale Voorleeskampioen 2021! De Nationale Voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen Stichting Lezen en de Bibliotheken, mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...