Goud voor Carmel College Salland

Vandaag heeft Carmel College Salland de Gezonde Schoolkantineschaal, niveau goud, uitgereikt gekregen. Ron van Dam, hoofd facilitaire dienst en Floortje Verhoeff van Markies Catering namen de schaal in ontvangst. Om dat te vieren was er de hele dag een Fruity Pops proeverij voor de leerlingen.

De school is trots op het predicaat De Gezonde Schoolkantine. Om de gouden schaal te behalen moet de school voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en moet 80%van het aanbod uit een gezondere keuze bestaan. Daarmee stimuleert de school een gezonde en bewuste leefstijl voor leerlingen.

Ron van Dam, hoofd facilitaire dienst Carmel College Salland: ‘Begin 2019 hebben we Markies catering gevraagd het aanbod in de kantines te verzorgen. In de kantines vindt men gezonde broodjes, kleurrijke salades, vers fruit en gekoelde zuivel. Doordat het er allemaal zo lekker uitziet, maakt de leerling makkelijker een gezonde keuze. En dat is precies wat we graag willen. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen, want als je lekker in je vel zit, kun je ook beter leren’.

De feestelijke proeverij bestond uit minder bekende fruitsoorten zoals drakenfruit, papaja, kumquat en sterappel.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...