Go Ahead Eagles komt tekort in Eindhoven

Go Ahead Eagles heeft in het Philips Stadion niet voor een stunt weten te zorgen. In Eindhoven werd met 3-0 verloren van koploper PSV. In de eerste helft bood de ploeg van Rene Hake nog dapper tegenstand, maar na rust was het voor de formatie uit Deventer niet vol te houden om verdedigend de organisatie op orde te houden.

‘De eerste topper van het seizoen,’ zo typeerde Peter Bosz de wedstrijd tussen PSV en Go Ahead Eagles vooraf. Dat bleek in de eerste helft niet zo te zijn. Go Ahead Eagles had de organisatie op orde maar kon aanvallend weinig vuist maken. Kuipers testte de vuisten van Benitez en Nauber kopte een bal net over. PSV, dat startte zonder Dest, Schouten en ook Babadi niet bij de wedstrijdselectie had, speelde vrij pover. Het kwam halverwege de eerste helft wel op voorsprong. Luuk de Jong maakte, voor de 50e keer met zijn hoofd, de 1-0.

(Photo by Henny Meijerink/Orange Pictures)

Schade bleef beperkt
Na de rust was de wedstrijd binnen acht minuten beslist. Guus Til, die vandaag weer eens mocht starten, schoot de 2-0 tegen de touwen en niet veel later sloeg Luuk de Jong met het hoofd opnieuw toe. Na een serie wissels aan beide zijde kabbelde de wedstrijd voort en had PSV nog via Pepi, Veerman, Bakayoko en Saibari kunnen scoren. De Eindhovense ploeg liet dat echter na waardoor de schade voor Go Ahead Eagles beperkt bleef en PSV een makkelijke avond had.