In een aantal gemeenten in Nederland met een lage vaccinatiegraad (onder 90 procent) komt op dit moment mazelen voor.

GGD IJsselland organiseert extra vaccinatiespreekuren mazelen na besluit RIVM

Kinderen die een verhoogd risico hebben om met mazelen besmet te raken krijgen een extra vaccinatie tegen mazelen aangeboden. Dat heeft de minister van VWS maandag bekend gemaakt. In de regio IJsselland zijn overigens nog geen patiënten met mazelen gemeld.

Extra vaccinatie: Het RIVM heeft de minister geadviseerd om kinderen met een verhoogd risico op besmetting met mazelen een extra vaccinatie aan te bieden. De volgende groepen kinderen krijgen een uitnodiging voor een extra vaccinatie:

Kinderen van 6 tot 14 maanden die wonen in gemeenten waar minder dan 90% van de kinderen tegen mazelen ingeënt zijn. In de regio IJsselland gaat het om de gemeenten Staphorst en Zwartewaterland. Ouders uit deze gemeenten ontvangen tussen nu en half juli een oproepkaart voor vaccinatie. Ze kunnen hiermee voor de extra vaccinatie en eventuele vragen terecht bij het consultatiebureau.

 

Kinderen van 6 tot 14 maanden die behoren tot de reformatorische gezindte, ongeacht hun woonplaats. Zij worden voor vaccinatie uitgenodigd via hun eigen kanalen.

 

Inhaalvaccinatie

Kinderen die niet beschermd zijn tegen mazelen omdat ze de vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma niet hebben gehaald, wordt geadviseerd om deze alsnog te halen. Voor kinderen tussen 1 en 4 jaar kunnen de ouders contact opnemen met hun consultatiebureau. In Staphorst is dit onderdeel van GGD IJsselland en in Zwartewaterland van Icare. Voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar kunnen ouders terecht bij GGD IJsselland.

Meer informatie: Kijk voor meer informatie over mazelen op de site van het RIVM. [http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Ziekten_Aandoeningen/M/Mazelen].

 

 

 

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...