GGD IJsselland opent tijdelijke testlocatie in Raalte op 2 december

Het aantal testafspraken blijft stijgen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, opent GGD IJsselland een tijdelijke testlocatie in de Leeren Lampe in Raalte. Vanaf donderdag 2 december kun je je daar 7 dagen per week laten testen bij corona-gerelateerde klachten of als je in contact bent geweest met een besmet persoon. Een testafspraak maak je via coronatest.nl of 0800-1202.

In de gemeente Raalte is momenteel 92% van de volwassenen volledig gevaccineerd. Dat is hoog. Toch kun je ook als je volledig ingeënt bent corona krijgen. “De kans dat je dan zelf ernstig ziek wordt is klein. Maar je kan het virus wel verder verspreiden en iemand anders ziek maken”, legt Bart Goldsteen, projectleider Testen bij GGD IJsselland uit. “Het is daarom belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen blijft houden en zich laat testen bij klachten. Het zorgt er namelijk voor dat we eerder nieuwe besmettingen vinden en kunnen isoleren.” Testen is gratis en kan alleen op afspraak.

‘Raalte is een logische plek’

Burgemeester Martijn Dadema is blij met de hoge vaccinatiegraad in zijn gemeente. Dat de GGD Raalte uitkiest als testlocatie vindt hij heel logisch. “Iedereen met klachten moet zich binnen een dag kunnen laten testen; óók mensen die al gevaccineerd zijn. Daarbij is het fijn als je dan niet al te ver hoeft te reizen. Door Raalte toe te voegen als testlocaties, kan er in heel IJsselland beter gespreid en dus meer getest worden. En voor mensen uit onze gemeente, maar bijvoorbeeld ook uit Olst en Wijhe is het dichterbij.” De gemeente werkt dan ook graag mee aan de tijdelijke testlocatie, die in ieder geval tot en met eind februari geopend is aan de Almelosestraat 2.

Klachten? Laat je testen!

Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden. Maar ook om de samenleving stapje voor stapje te openen. Heb je klachten? Maak dan een testafspraak. Dat kan via coronatest.nl of 0800-1202. De test is gratis. Op ggdijsselland.nl/testlocaties zie je waar in de regio je nog meer getest kan worden.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...