Volgens verantwoordelijk wethouder Marc Jan Ahne van D66 wordt de dwangsom van 5.000 euro voor C1000 Kok voor illegale zondagopening direct geïnd.


Deventer – C1000 moet dwangsom direct betalen

De C1000 was namelijk vorige week zondag om 11.00 uur al open. De gemeente schortte inning van dwangsommen bij de andere supermarkten die illegaal op zondags open zijn op. Maar Ahne stelt dat de opening van C1000 Kok niets te maken heeft met de discussie rond de zondagopening die het hele jaar al speelt in de gemeente Deventer.

Eigenaar van de c1000 op de Flora  Hans Kok heeft een vergunning voor opening tussen 16 en 20 uur, en was dus vorige week zondag al om 11 uur open. De C1000 vreesde door tijdelijke sluiting van buurman Albert Heijn een te veel toeloop in de zaak. De gemeente vindt dat  Kok dan personeel bij de deur kan zetten om de toeloop in te dammen. Wethouder Ahne vindt het ook maar vreemd dat het OM de rechtszaak van de vijf supers versus de gemeente heeft uitgesteld.

De dwangsommen die de andere vijf supermarkten hebben gekregen kunnen alsnog worden geïnd als de rechter de gemeente gelijkgeeft omdat ze handelden op de toen geldende wetgeving omtrent de winkeltijdenregels van de gemeente Deventer. En dat zou kunnen betekenen dat de andere supers dus ook de dwangsommen moeten betalen, ook al worden de regels in 2011 aangepast.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...