DEVENTER – Het stadsbestuur (college) van de gemeente Deventer gaat het verzoek van gemeenteraadslid Marcel Elferink (Gemeentebelang) om de financiële paragraaf over het nieuwe stadskantoor (Stadhuiskwartier) openbaar te maken, opnieuw beoordelen.

Gemeentebelang krijgt gelijk over geheimhouding

De rechter oordeelde vrijdag in een tussentijds vonnis Marcel Elferink in het gelijk. Marcel Elferink eiste vorige week bij de rechter dat het financiële stuk alsnog openbaar wordt. Het college had Elferinks verzoek om openbaarmaking eerder ‘niet-ontvankelijk’ (ongeldig) verklaard.

Het stadsbestuur heeft nu besloten zich neer te leggen bij het besluit van de rechter en gaat het verzoek om de geheimhouding op te heffen alsnog in behandeling nemen. Volgens Elferink en Gemeentebelang zijn de cijfers onnodig geheim gehouden en kon de politiek hierdoor haar controlerende taak niet goed doen.

In de praktijk zal het gaan betekenen dat het college het verzoek weer op juridisch relevante gronden gaat proberen af te wijzen. Dan volgt er weer een zaak en moeten de rechters opnieuw gaan boordelen of dit juist is. Weer een rechtszaak in het verschiet mogelijk.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...