De gemeente Deventer moet toch flink de hand op de knip gaan houden om 15,9 miljoen te besparen. Maandagmiddag presenteerde het college het rekenwerk van het legertje ambtenaren.

Deventer – Bezuinigen op 15,9 miljoen

De gemeente Deventer moet in totaal 15,9 miljoen euro gaan besparen. Om tot dat bedrag te komen, is het niet nodig om zwembaden en bibliotheken te sluiten. Dat blijkt uit het maandagmiddag door het college gepresenteerde pakket bezuinigingen. Een deel van de besparingen wil de gemeente weghalen bij de eigen organisatie, een slordige 4 miljoen. Dat kan een banenverlies opleveren binnen de gemeente van vijftig functies.

Veel andere besparingen worden behaald door efficiëntere bedrijfsvoering en meer samenwerking in het welzijnswerk en bij het aan het werk helpen van mensen. Bij organisaties in die sectoren zullen noodgedwongen banen verdwijnen. Ook is er flinke besparing op de budgetten voor het onderhoud van de openbare ruimte. Ook denkt de gemeente nog drie miljoen aan extra inkomsten te kunnen pakken door bijvoorbeeld door de parkeergarage onder de Wilhelminabrug langer in bedrijf te houden. Het is natuurlijk een superlang en vooral taai verhaal maar wie nu eens wil kijken wat de ambtenaren in elkaar hebben gesleuteld het document staat hier.

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles neemt voor IJsselderby afscheid van Jeroen Veldmate

Jeroen Veldmate neemt zondag afscheid van Go Ahead Eagles. De verdediger maakte ...