Gemeente Raalte stelt subsidie beschikbaar voor vergroening tuin en regenwateroplossingen

Met de klimaatsubsidie van de gemeente Raalte kunnen inwoners, bedrijven en organisaties hun tuin of terrein vergroenen en regenwateroplossingen aanleggen. Meer groen in de tuin, een regenton, het afkoppelen van de regenpijp en een groen dak zorgen voor minder kans op wateroverlast na hoosbuien én verkoeling tijdens hete dagen. Dat maakt de hele gemeente Raalte beter bestand tegen het veranderende klimaat. In totaal is er dit jaar € 200.000,- subsidie beschikbaar.

‘We krijgen in Nederland en dus ook in Raalte steeds vaker te maken met hittegolven en lange droge periodes, maar ook met flinke hoosbuien. Daarom is het nodig dat we onze tuinen en terreinen hierop voorbereiden. Met deze subsidie maken we de stap naar een groenere en waterbestendige tuin gemakkelijker’, vertelt wethouder Jacques van Loevezijn.

Subsidie voor zes maatregelen

Verschillende maatregelen komen in aanmerking voor subsidie. Het afkoppelen van regenwater is er daar één van. Hierdoor komt regenwater dat op het dak valt niet meer in het riool terecht, maar stroomt het de tuin in of wordt het opgevangen in een infiltratiekrat of regenwatervijver. Ook het vergroenen en ontharden van de tuin of het terrein valt onder de regeling.

Daarnaast is er geld beschikbaar voor het aanleggen van een groen dak, het plaatsen van een regenton, -zuil of regenwaterschutting en het planten van bomen. De laatste maatregel die onder de subsidie valt, is het aanleggen van een systeem waarmee regenwater wordt hergebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van regenwater voor het doorspoelen van het toilet. De hoogte van het subsidiebedrag is voor elke maatregel anders. Het is mogelijk om voor meerdere maatregelen subsidie aan te vragen

Vraag de klimaatsubsidie aan!

De subsidie kan aangevraagd worden nadat de maatregelen in de tuin of op eigen terrein zijn aangelegd. Aanvragen kan tot 31 december 2022 of tot de subsidiepot leeg is. Voor de aanleg is een aantal voorwaarden opgesteld waar de maatregelen aan moeten voldoen. Subsidie aanvragen kan via www.raalte.nl/klimaatsubsidie. Op deze pagina staat ook een overzicht van alle voorwaarden, veel gestelde vragen en meer informatie over de aanvraag.

Over Salland TV

x

Check Also

Sportpark Heeten meest geschikte plek voor nieuwbouw St. Bernadetteschool

Sportpark Heeten is de meest geschikte locatie voor nieuwbouw van de St. ...