Gemeente Deventer verwijdert brokje asbest aan de Rielermatenweg

Aan de Rielermatenweg is tijdens onderhoudswerkzaamheden in de onderlaag asbest aangetroffen en dit is verwijderd. De werkzaamheden zijn even stopgezet en de onderlaag is weer afgedekt. Er is geen asbest aan de oppervlakte aangetroffen.

Jelle Winkelhorst, beheerder straten, wegen en pleinen van de Gemeente Deventer legt de situatie uit: “We waren een gat in de weg aan het repareren, toen we een brokstukje asbest vonden. Dit hoort er natuurlijk niet. Dan gaat het protocol in wat inhoudt dat als we asbest aantreffen er direct onderzoek wordt gedaan, al is het kleine stukje dat we hebben gevonden niet zorgwekkend op zich, aldus Winkelhorst.

Verder onderzoek
De Gemeente Deventer laat onderzoeken of er ook in andere delen van de onderlaag van de Rielermatenweg asbest aanwezig is. Het onderzoek werd volgens de veiligheidsvoorschriften uitgevoerd door Bodemportaal B.V. uit Deventer op 28 september jl. Jelle Winkelhorst: “Ze hebben sleuven gegraven en daarna alles weer netjes afgedicht. De Rielermatenweg maakt ook deel uit van een wandelroute en we hopen niet dat dit verdere gevolgen zal hebben maar dan handelen we wederom volgens protocol, besluit Winkelhorst.

Tekst gaat verder onder de foto

Het duurt ongeveer 2 weken voordat de testresultaten bekend zijn. Aanwonenden krijgen zo snel mogelijk bericht als er een vervolg hierop komt. Deze informatie is tevens te vinden op de website van de Gemeente Deventer.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...