Financiële ondersteuning voor de Voedselbank Raalte

De gemeente Raalte heeft besloten een jaarlijkse subsidie toe te kennen én garant te staan voor een lening van de Voedselbank in Raalte. De Voedselbank groeit namelijk uit haar jasje en wil graag op het voormalige MBI-terrein een nieuw pand bouwen. Wethouder Gerria Toeter vertelt: “Het ondersteunen van de Voedselbank met al haar vrijwilligers draagt bij aan het welzijn van onze inwoners met een kleine beurs en steunt inwoners die tijdelijk moeite hebben met rondkomen door financiële problemen.”

Door de toegenomen stroom aan voedsel en het toegenomen aantal huishoudens dat gebruikt maakt van een voedselpakket is de huidige ruimte van de Voedselbank te klein geworden. Al enige tijd zijn zij dan ook op zoek naar een nieuwe locatie. Op het voormalige MBI-terrein kan de Voedselbank nu een stuk grond kopen dat voldoet aan al hun wensen qua oppervlakte, indeling en locatie.

Om dit te bekostigen sluit de Voedselbank een lening af, waar de gemeente Raalte garant voor gaat staan. Daarnaast kent de gemeente een jaarlijkse subsidie toe. Met de garantstelling en de subsidie komt een einde aan de zoektocht van de Voedselbank naar een nieuwe locatie. Hiermee kunnen de gemeente en de Voedselbank samen afspraken maken voor de lange termijn en blijven de werkzaamheden van de Voedselbank gewaarborgd.

De Voedselbank Raalte is ontstaan uit een particulier initiatief en is inmiddels gegroeid tot een vrijwilligersorganisatie met ongeveer 70 vrijwilligers. Zij verzorgen voedselpakketten voor ongeveer 170 huishoudens uit de gemeente Raalte en gemeente Olst-Wijhe. De Voedselbank draait op fondsen, giften en donaties, maar heeft de afgelopen jaren ook financiële steun ontvangen van de gemeente Raalte.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...