Salland TV sprak vrijdag met de heer de Ruiter van beleggingsmaatschappij Select BV, de eigenaar van een deel van kantorencomplex de Leeuwenbrug.

Leeuwenbrug te koop voor 25 miljoen

Select BV heeft dinsdag 14 februari het Deventer stadsbestuur een aanbod per brief gedaan om een deel van de Leeuwenbrug te kopen voor 25 miljoen. Het gaat om het deel onder de toren en de ruimtes links en rechts bij de ingang van de toren van de Leeuwenbrug. De gemeente huurt nu 3/4 van deze ruimte, dat is ongeveer 7000 m2. Op dit moment biedt dat een werkplek aan ongeveer 500 personen.

Er is een mogelijkheid om er ruimte bij te huren volgens de heer de Ruiter. Dan komt het totaal op 9000 m2. Deze ruimte staat nu niet leeg, maar is op termijn mogelijk wel beschikbaar. De eigenaar van deze ruimte, ook een beleggingsmaatschappij, Generali is daar de verhuurder. De heer de Ruiter bevestigde dat het deel waar zij eigenaar van zijn destijds op Funda heeft gestaan en dat er een bedrag van 20 miljoen voor genoemd is, maar dan wel zonder de parkeerplaatsen. Select BV heeft ook al gesprekken gevoerd met bouwkosten deskundigen en andere betrokkenen over het duurzaamheids verhaal.

Er zijn zonneschermen te plaatsen, en de installatie in het gebouw kan technisch worden aangepast. Het opwekken van energie en warmte en koude opslag behoort daarbij tot de mogelijkheden. De realiseerbare energielabel A status is vergelijkbaar met het label voor de nieuwbouwplannen van het stadskantoor in de binnenstad. Het huidige huurcontract met de gemeente loopt 1 april 2015. Als ze geen nieuwe deal maken of het kopen, dan moeten ze de huur opzeggen op 1 april 2014, anders kost het ze nog vijf jaar huur.

Over Salland TV

x

Check Also

Mantelzorgende kinderen worden verwend met extra Sinterklaascadeau

Zorgen voor een broertje of zusje met een aandoening kost veel tijd ...