Expositie Lebuinuspleinen

Naast de grote zandbak is er vanaf eind deze week ook een expositie te bewonderen op het Grote Kerkhof. Op een vijftal zuilen is informatie te vinden over het verleden, heden en de toekomst van de Lebuinuspleinen.

Grandeur en gemoedelijkheid

Met de expositie laten we bewoners en bezoekers een glimp zien van het toekomstig plein. De impressiebeelden geven goed weer wat de ontwerper met Grandeur en Gemoedelijkheid bedoelt. Naast deze mooie toekomstbeelden is er op de zuilen ook informatie te vinden over het verleden van het Grote Kerkhof (en omgeving), de archeologische werkzaamheden en activiteiten op het plein.

Grote zandbak

Er wordt veel gebruik gemaakt van de zandbak op het Grote Kerkhof. De zandbak is, bij mooi weer, dagelijks geopend en gratis toegankelijk. De zandbak blijft tot het einde van de schoolvakanties op het plein staan.

Archeologie

Om de bouw van de nieuwe fontein te kunnen starten, zijn eerst archeologische werkzaamheden op het Grote Kerkhof nodig. De werkzaamheden van Archeologie zijn deze week weer opgestart na een korte onderbreking. Omdat de archeologen in verontreinigde grond graven, werken de medewerkers met beschermende kleding. Zoals het er nu uit ziet, is het team nog een aantal weken op de huidige locatie aan het werk. Op deze plek wordt op eind augustus een grote betonput geplaatst voor het waterelement. Vanaf eind augustus verschuiven de werkzaamheden meer richting het eind van de Lange Bisschopstraat. Daar komen straks de vier nieuwe ondergrondse afvalcontainers, en daarvoor gaan de archeologen ook eerst onderzoek doen.

Uitvoering werkzaamheden Lebuinuspleinen

Op dit moment loopt de aanbesteding van de werkzaamheden aan het Grote Kerkhof en Stromarkt. De verwachting is dat eind september de aannemer die het werk gaat uitvoeren, definitief bekend is. De uitvoering start in oktober. Vooruitlopend hebben nutsbedrijven nog werk te doen op en rondom de pleinen. De verschillende aannemers van de nutsbedrijven starten vlak na de herfstvakantie. Naar verwachting zullen ze tot vrijdag half november bezig zijn. In 2022 worden eerst het Grote Kerkhof, en daarna de Stromarkt, opgeleverd.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...