Op donderdag 25 september a.s. organiseert Carinova Steunpunt Mantelzorg voor de tweede keer dit jaar een respijtdag voor mantelzorgers uit de gemeente Deventer.

Respijtdag

Het vertrek is om 9.00 uur en een kleine eigen bijdrage van € 7,50 wordt gevraagd. U kunt zich voor deze dag aanmelden via het nummer 0900 86 62 of per mail via steunpuntmantelzorg@carinova.nl. Wilt u in de mail uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer (bij voorkeur mobiel) en geboortedatum vermelden?

Let op: aanmelden kan tot 26 augustus a.s. Wij raden u echter aan zo snel mogelijk te reageren gezien de verwachte belangstelling.

Programma: Om 9.00 uur vertrekken we met de bus vanuit Deventer naar Lelystad. Daar aangekomen beginnen we de dag ontspannen met een kop koffie of thee met gebak.

Aansluitend bezoeken we de Bataviawerf, waar u kunt ervaren hoe het is om op een VOC-schip te staan. Hier ligt namelijk de authentieke reconstructie van het VOC-schip De Batavia. Dit is een replica van het grootste schip uit de 17e eeuw: ‘De 7 provinciën’ van Michiel de Ruyter. Middels een film en/of rondleiding wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van de VOC.

Na de lunch kunt u kiezen op welke manier u de middag wilt besteden. Er is tijd om op eigen gelegenheid naar Nieuw Land erfgoedcentrum te gaan. Met een bezoek aan dit museum komt u meer te weten over de geschiedenis van Flevoland. U kunt er ook voor kiezen om te shoppen in Batavia Stad. Elke modeliefhebber kan zich daar te goed doen in de ruim 100 winkels die standaard 30-70% korting geven op hun collecties. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk! Na een afsluitend hapje en drankje gaan we weer terug en komen rond 17.45 uur aan in Deventer.

 

 

Over Salland TV

x

Check Also

Salland in de Spotlights: Verlichte Tocht op 15 december

Op vrijdagavond 15 december slaan Salland Boert en Eet Bewust en LTO ...