Esther Liefers van Rosengaerde: contactverbod doet afbreuk aan fysieke weerbaarheid

Esther Liefers, directrice van verpleeghuis Rosengaerde in Dalfsen zegt dat het contactverbod met bewoners afbreuk doet aan de mentale veiligheid van ouderen. Ze is daarom blij dat er een onderzoek komt naar een eventuele versoepeling van dat contactverbod.

Liefers werd door de NOS geïnterviewd (vanaf de tiende minuut in het item onder deze link). Het contactverbod duurt nu al bijna twee maanden, terwijl mensen die naar een verpleghuis gaan vaak in de laatste fase van hun leven zijn en er gemiddeld niet langer van anderhalf jaar wonen. Dat is dus niet alleen percentatief nogal wat, ook mentaal en fysiek komt dat hard aan. Het gevoel van mentale veiligheid heeft immers ook consequenties voor je fysiek.

Vandaag start een onderzoek in Amsterdam naar het contactverbod met bewoners van een verpleeg- en verzorgingshuis. Doel is om te kijken of die versoepeld zou kunnen worden.

Het bericht Esther Liefers van Rosengaerde: contactverbod doet afbreuk aan fysieke weerbaarheid verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...