15e editie IJsselloop verplaatst naar 2021

FOTO: Archief Salland TV De IJsselloop, sinds 15 jaar het grootste sportieve evenement van Deventer, zal dit jaar niet plaatsvinden. De loop was gepland op 19 april en ging toen in verband met de coronacrisis niet door. Stichting IJsselloop heeft de volgende ronde maatregelen afgewacht om te kijken of de loop dit jaar alsnog gehouden zou kunnen worden. Nu het verbod op grote evenementen is verlengd tot 1 september, ziet de organisatie af van het verplaatsen van de IJsselloop naar het najaar. Zij vindt de mogelijkheden daarvoor nu te onzeker om concrete voorbereidingen te kunnen treffen. De eerstvolgende IJsselloop is gepland op zondag 11 april 2021.

Goed doel :De IJsselloop verbindt zich ieder jaar aan een goed doel. Dit jaar was dat Rechtop. Deze Deventer organisatie knapt ondermeer kinderkamers op bij gezinnen die daar geen financiële middelen voor hebben. Nu de IJsselloop dit jaar niet doorgaat, wordt Rechtop in 2021 het goede doel waar deelnemers bij hun inschrijving aan kunnen doneren.

Over de IJsselloop: Sinds 2005 wordt ieder jaar in april de IJsselloop gehouden: met bijna 7000 deelnemers het grootste sportevenement van Deventer. De IJsselloop wordt volledig gefinancierd door sponsoren: Deventer bedrijven met hart voor de stad en voor de IJsselloop. De organisatie bestaat uit een team van 18 vaste vrijwilligers. Op de dag van de IJsselloop zetten zo’n 250 mensen zich vrijwillig in om de dag tot een succes te maken.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...