Koninklijke onderscheiding voor Benno Wichers Schreur uit Luttenberg

Burgemeester Martijn Dadema heeft op zondag 7 januari, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van SDOL in de sporthal in Luttenberg, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Benno Wichers Schreur. Hij is benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

De heer Wichers Schreur is een vrijwilliger met een grote staat van dienst in Luttenberg. Daarvoor heeft hij in 2014 de vrijwilligersprijs van de gemeente Raalte gewonnen.

Benno Wichers Schreur is al sinds 1971 actief bij de omnivereniging RK SDOL in Luttenberg.
Hij begon als lid van de jeugdcommissie. Ook zorgde hij onder meer voor scheidrechters bij de wedstrijden en publicaties in de dorpskrant over de wedstrijden. Van 1970 tot midden jaren 80 organiseerde de heer Wichers Schreur de voetbalkampen en sinds 1970 is hij scheidsrechter bij de jeugd en coördinator voor de jeugdscheidsrechters. Sinds 2014 heeft hij zich ook aangesloten bij de groep vrijwilligers die voor het onderhoud op het sportpark zorgt.

Naast al deze activiteiten voor SDOL was de heer Wichers Schreur van 1974 tot 2008 vrijwillig brandweerman bij de blusgroep Luttenberg van Brandweer IJsselland.

Over Salland TV

x

Check Also

Geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort

Er rijden deze maandag geen treinen op het traject tussen Apeldoorn en ...